Wie ben ik?

Hoi! ik ben Heleen Groenendyk < ja met een y! >!
Voice-over met een heldere, warme en frisse stem. Na meer dan twintig jaar ervaring in de media-industrie, durf ik wel te zeggen dat ik weet welk product wat nodig heeft qua tone-of-voice.

“As a voice-over Heleen easily follows directions, has a clear and pleasant voice and enriches a text with the right tone-of-voice and the right amount of emphasis on the right spots.”

Hoe is het zo gekomen
Als kind al sprak ik cassettebandjes (!) in met mijn eigen verhaaltjes en zong ik de hele dag door. En die passie voor de stem én het vertellen van verhalen is eigenlijk altijd gebleven.

Creative producer
Na twee studies (Cultuureducatie / nieuwe Media en Digitale cultuur) aan de UU en een master opleiding Digital Media Design aan de HKU ging ik als creative producer aan de slag in de media-industrie. Een van mijn eerste klussen in het vak was het verzorgen van de stem- regie voor de stop- motion serie Nijntje en haar vriendjes. Super leuk en magisch!! Ik was verkocht:)

Allerleukst 🎧 🎙️
Bij de producties waar ik aan werkte kroop ik, eigenlijk steeds vaker, ook wel eens zelf achter de microfoon. Bijvoorbeeld toen ik voor de Raveleijn game van de Efteling als producer/ voice director ook maar ‘even’ de tutorial insprak. Of toen ik na het schrijven van een audiotour opeens de vaste stem werd van het I-tour360 platform. En zodoende rolde ik in het vak. Want van al die leuke dingen die ik tot nu toe heb mogen doen vind ik dit toch echt het áller áller leukste! 

Vlieguren en ontwikkeling
Naast de nodige vlieguren die in in de praktijk maakte (waar je uiteindelijk het meeste van leert!) vind ik persoonlijk veel overlap tussen de disciplines van je stem gebruiken als voice-over/ stemacteur en zingen. Want uiteindelijk gaat het allebei om de ultieme stembeheersing. Nu is het zeker niet zo dat iedere voice-over ook graag zingt. Maar ik dus wel! Jarenlang heb ik in verschillende bandjes gezongen en o.a bij het wereldvrouwenkoor Tell mamma we’re late. Ook nu nog blijf ik bezig met het verder ontdekken van mijn stem als instrument zowel in spraak als in zang. Hiervoor werk ik met het Estill Voice Training systeem.

Magic custom proefdemo
Ben je nieuwsgierig geworden wat ik kan betekenen voor jouw project? Stuur me dan een bericht en vraag me om een gratis magic proefdemo! Helder!

P.S. Naast mijn werk als voice-over schilder ik graag mensen en dingen die me raken. Vaak laat ik me daarbij inspireren door de natuur. Nu ben ik bijvoorbeeld fan van de Beatles….. Wat een geweldige samenkomst van tekst, muziek en voices! ” That’s where the magic happens!” 🙂
En dan krijg je dus zoiets!

The Doors vind ik ook niet verkeerd trouwens…   Dat over mij…  just as a sidenote..! voice over heleen met pay off voor die perfected tone of voice

Paul & John, ‘There’s a place’.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Ik hoor graag van je!