Wie ben ik?

Hoi! ik ben Heleen Groenendyk < ja met een y! >!
Voice-over/ (stem)acteur, schrijver, (interactive) storyteller en presentator, met een heldere, warme en frisse stem. Na meer dan twintig jaar ervaring in de media-industrie, durf ik wel te zeggen dat ik weet welk product wat nodig heeft qua tone-of-voice.

“As a voice-over Heleen easily follows directions, has a clear and pleasant voice and enriches a text with the right tone-of-voice and the right amount of emphasis on the right spots.”

Hoe is het zo gekomen
Als kind al sprak ik cassettebandjes (!) in met mijn eigen verhaaltjes en zong ik de hele dag door. En die passie voor de stem én het vertellen van verhalen is eigenlijk altijd gebleven.

Creative producer
Ik behaalde een bachelor aan de Rietveld Academie, een EMMA aan de HKU en een Master aan de UU op het gebied New Media and Digital culture, waarbij ik mij specialiseerde op het gebied van Interactive Storytelling. Na mijn studie ging ik als creative producer aan de slag in de media-industrie. Een van mijn eerste klussen in het vak was het verzorgen van de stem- regie voor de stop- motion serie Nijntje en haar vriendjes. Super leuk en magisch!! Ik was verkocht:)

Allerleukst 🎧 🎙️
Bij de producties waar ik aan werkte kroop ik, eigenlijk steeds vaker, ook wel eens zelf achter de microfoon. Bijvoorbeeld toen ik voor de Raveleijn game van de Efteling als producer/ voice director ook maar ‘even’ de tutorial insprak. Of toen ik na het schrijven van een audiotour opeens de vaste stem werd van het I-tour360 platform. En zodoende rolde ik in het vak. Want van al die leuke dingen die ik tot nu toe heb mogen doen vind ik dit toch echt een van de áller áller leukste!  Maar ik ben ook nog geregeld op andere vlakken actief hoor! Je kunt mij ook inhuren als schrijver, (interactive) storyteller en presentator. Handig om te weten wellicht?

Dus na meer dan twintig jaar ervaring in de media-industrie, in diverse rollen dus, durf ik wel te zeggen dat ik weet welk product wat nodig heeft qua tone-of-voice. Zowel als schrijver, als natuurlijk als Voice-over! Ik heb een passie voor educatieve projecten en help graag mensen met leren door middel van mijn stem. Wist je bijvoorbeeld dat je met de stem het luisteren kan beïnvloeden?

P.S. Naast mijn bovengenoemde werkzaamheden, geniet ik graag van mijn tuinhuis. Daar schilder ik ook nog zo af en toe mensen en dingen die me raken. De Beatles bijvoorbeeld! Ik laat me daarbij vaak inspireren door de natuur.
En dan krijg je dus zoiets!

Dat over mij…  just as a sidenote..! voice over heleen met pay off voor die perfected tone of voice

Paul & John, ‘There’s a place’.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Ik hoor graag van je!