Voice-over voor bedrijfsfilm of webvideo

Videocontent inzetten op social media is een belangrijke kans voor veel bedrijven en professionals. Content op sociale kanalen vraagt om een specifieke kunde. Immers: televisie is veel meer een lean-back medium, waarbij je langer de tijd hebt om je verhaal te vertellen. Maar hoe anders is dat online! Men beslist in twee secondes…

5 tips over Voice-over gebruik in Online Video

Een bedrijfsfilm heeft een goede stem nodig die de tekst tot leven brengt. Een stem die past bij de uitstraling van het bedrijf. Met een goede bedrijfsfilm krijgen klanten direct een beter beeld van wat jouw bedrijf doet en welke usp’s jouw bedrijf bijzonder maken. Dat kan een interne video zijn, een uitleganimatie, een bedrijfspresentatie of een promotiefilm voor een internationale beurs. Daarnaast is een goede online presentatie, ook op social media, voor bedrijven steeds belangrijker geworden.

Als voice-over kan ik objectief kijken naar de productie waarvoor ik wordt geboekt. In het verleden heb ik als digital producer ook online content en bedrijfsfilms en video’s geproduceerd. Daarom geef ik je graag vanuit mijn ervaring een aantal tips waar je aandacht kan besteden bij de productie van een bedrijfsfilm en/ of online content.

 1. Kies de geschikte voice-over!  
  Ok dat is een beetje een flauwe inkopper, maar toch! Bij bedrijfsvideo’s specifiek is het natuurlijk prettig als de voice-over zich goed kan inleven in het bedrijf. Over het kiezen van de juiste stem voor iedere productie heb ik meer geschreven in deze blog: Vrouwelijke voice-over/ stemacteur gezocht!
   
 2. Less is more!  
  Probeer niet alles te vertellen. Een goede voice- over kan juíst een korte tekst zeer krachtig maken! Dus kill your darlings etc etc. Echt. Je wilt natuurlijk vertellen hoe goed je bent maar houd het to the point. Want…
   
 3. Knallen maar!
  Wanneer we het hebben over online video, dan hebben we het over content waar binnen 2 seconden een oordeel over wordt geveld. Ga maar na: je klant plaatst de door jou geproduceerde video op Facebook en gebruikers scrollen er in 2 seconden overheen!

  Daarom begint een webvideo vaak met een statement of een vraag die mensen aan het denken zet. Met beeld, maar zeker ook met het geluid en/ of de voice-over kan het dan handig zijn om direct in de eerste seconden te beginnen met iets dat de aandacht weet te grijpen.

  Heb je al eens geluisterd hoe ik dat met mijn basisdemo heb gedaan?
   
 4. Hou het kort..  Blijf onder de 60 seconden of zelfs onder de 30! 
  Ja moeilijk he..! Een goede online presentatie op social media is voor bedrijven steeds belangrijker geworden. Onthoud: hoe korter je het houdt, hoe sneller je tot de kern komt, hoe eerder mensen je boodschap onthouden. Maar ook voor een interne video, een uitleganimatie, een bedrijfspresentatie of een promotiefilm voor een internationale beurs geldt vaak; hoe korter hoe beter.  

  NB: hoe korter de film, hoe belangrijker het geluid en de voice-over wordt!  Ga dus niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit…
   
 5. Kies de goede mensen om iets te zeggen  
  Kijk goed rond in je bedrijf naar wie er goed naar voren komt op video, wie heeft een prettige stem? etc. Of ga voor een mediageniek iemand die iets zegt over het bedrijf uit je klantenkring. Of verzin iets onverwachts. Verkoop je shopper bags? Wat heeft de zwerver op de hoek te zeggen over jouw product?  Laat een goede voice- over vertellen dat Pietje (die zijn duim omhoog steekt) jouw product A helemaal te gek vindt omdat….  

Kernwaarden
Mijn stem is helder, warm, oprecht én fris. Heel geschikt als je een boodschap duidelijk wil overbrengen maar het ook een tikkeltje luchtig wil houden. Zoals bij een bedrijfsfilm bijvoorbeeld. Ben je geïnteresseerd in mijn stem voor jouw bedrijfsfilm of webvideo? Ik zou het natuurlijk super leuk vinden om de stem van jouw bedrijf te vertolken! Hoewel al veel uit de inspreektekst valt af te leiden is het daarom nooit verkeerd om naast de tekst of het script enkele kernwaarden of company facts mee te geven. Hier kun je meer lezen over hoe ik te werk gaat en hoe je mij kunt inhuren. Of vraag een gratis proefdemo aan! NB: ik hanteer geen buy out voor online video! Zie ook: Wat kost het?

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met me op!
We komen er samen wel uit! voice over heleen met pay off voor die perfected tone of voice